Veszprém-Balaton 2023 EKF Infrastrukturális fejlesztések Veszprémben és a régióban – sorozat

A rendezvénysorozat utolsó helyszíne a FOTON Audiovizuális Centrum (Veszprém, Vár utca 17.), ahol sor kerül az elkészült épület megtekintésére, a tervezési és fejlesztési koncepció ismertetésére.

Az EKF egyetlen, a várban önálló rendeltetési egységként megjelenő infrastrukturális fejlesztése a Vár utca 17. szám alatt található volt Várkert Étterem. Az épület a Művészetek Háza épületegyütteséhez tartozik, fő megközelítése a Csikász Galéria bejárati kapuja alatt történik.
A fejlesztés célja egy három szinten működő multifunkcionális létesítmény kialakítása volt, melyben helyet kapott egy előadóterem, egy kávézó- és kiállítótótér, valamint a Művészetek Háza digitális alkotóműhelye.
A projektterülethez szervesen kapcsolódik a Tűztorony-udvar, ahol az évek során műszakilag leromlott állapotú gyilokjáró, valamint a teljes udvar tájépítészeti megújítása is megtörtént. A külső területek tájépítészeti kialakításánál hangsúlyt fektettek a szabadtéri programok kiszolgálásának lehetőségére, kellemes teraszok, esetleges mobilszínpadok elhelyezésének biztosításával, az épületben háttérhelyiségek kialakításával.

Előadók: Szabó Ágnes okleveles tervező építészmérnök és a tervező Nóbik Orsolya okleveles építészmérnök

Helyszín és időpont: Veszprém, Vár utca 17., 2023.11.28.